Interieurglas: licht en ruimte

De wondermooie eigenschap van interieurglas is dat het licht en ruimte schept. Glas laat het natuurlijke zonlicht perfect en puur doorstromen.

Of het nu gaat over een glazen deur, een glazen wand, een balustrade of een glazen vloer. Al deze glazen interieuroplossingen ‘verlichten’ als het ware je huis.

En weet je, natuurlijk licht maakt bovendien gelukkig. Een glimlach op je gezicht. ☺️ Daarover lees je meer in dit blogbericht.

Open ruimtelijk effect

Met glas in je interieur beleef je een open en licht gevoel. Het spreekt misschien een beetje voor zich, maar interieurglas maakt je ruimte optisch groter. Simpelweg omdat je geen ruimte verliest. Ook een hele mooie oplossing dus voor meer compacte woningen of kleinere vertrekken in je huis of kantoor.

Glas maakt groter!

De twee projecten hieronder illustreren deze pluspunten van licht en ruimte.

Glas past in elk interieur

Het zou gek zijn als we als glasplaatsers niet gek zouden zijn van interieurglas. En wel omdat het materiaal:

  • Zo puur en krachtig is.
  • Duurzaam.
  • Maar ook omdat het je interieur dat tikkeltje extra geeft.
  • Stijlvol en tijdloos.

Want glas past in elk interieur, modern of eerder klassiek, rustiek: neutraal met helder glas, of een eyecatcher met gekleurd glas.

Licht en ruimte: 2 concrete voorbeelden

1. Heldere glazen douchewand zonder profielen

Deze heldere glazen douchewand illustreert hoe je een open ruimtelijk effect kan behouden. Zonder verlies van plaats.

Want deze douchewand in helder gehard glas meet 1,78 x 2,30 m en is nergens afgeboord. Of anders gezegd: volledig zonder profielen gemonteerd. Enkel afgekit op de vloer en tegen de muur.

Extra versteviging vindt de glazen wand in de gleuf in de houten draagbalk. (Klik op de foto’s hiernaast en dan zie je de balk goed!) Een creatieve oplossing om zoveel mogelijk ruimte te winnen. Uitdagingen waarover we bij Pglas graag meedenken.

Dit alles maakt de douchewand haast onzichtbaar. Met een minimalistisch en open effect.

2. Glazen plafondhoge wand aan trap

Deze glazen wand is goed gezien. Het is een creatief alternatief voor een glazen balustrade of trapleuning. Niet alleen een goedkopere oplossing, ook een mooie, simpelweg.

De keuze voor glas heeft nog een ander voordeel: de volledige trap blijft zichtbaar. Tegelijk zorgen de drie glazen panelen van 87 cm x 2,5 m voor een soort van visuele verbinding tussen de twee trappen.

Voor de technische mannen en vrouwen: dit glas is helder gelaagd. Zwartgelakte profielen in aluminium aan boven- en onderkant laten de wand netjes en vloeiend integreren in het strakke interieur.

Een combinatie van licht en ruimte. Twee magnifieke voordelen van interieurglas.

Plezant, toch?

Kriebelt het om offerte op te vragen voor je interieurglas?

TIP: Ons volledig glasaanbod vind je hier.

Nog niet voldoende geïnspireerd?

👉 De mogelijkheden van glas eerst met eigen ogen zien? Dat kan! Reserveer hier je afspraak voor een bezoek aan onze showroom. We helpen je met plezier.