“100% plezant.”

Het ouderlijk huis van Jef Van Dun, de elegante notariswoning aan de Leopoldstraat in Merkplas, dateert van 1920. Samen met zijn vrouw Erna dook de gepensioneerde reisagent voor de 3de keer in verbouwmodus. “Glas komt in het interieur mooi tot z’n recht.”

De woning van Jef en Erna in de dorpskom van Merksplas valt niet meteen op. Op het gelijkvloers vind je het Selectair Reisburo Noorderkempen en de textielzaak Huis Van Dun. Langs de buitenkant kan je niet meteen raden dat er boven een pracht van een huis schuilt. Met achteraan een ruim terras en toffe stadstuin. “Ik ben hier geboren in 1953”, knipoogt Jef. “In de jaren tachtig hebben we voor het eerst verbouwd. Dat maakt dat het huis tot voor kort ingericht was in landelijke stijl. Met openhaard en houten balken. Redelijk donker dus.”

Het koppel trok zopas de verbouwschoenen aan. “We gingen voor modern, maar niet kaal. Met toch nog de juiste warmte in het interieur.” Glas speelde een grote rol in het ontwerp van LV-architecten. Op advies van de architect beslisten Jef en Erna in zee te gaan met Pglas.

Glazen draaideuren en schuifdeur

De klassieke verf- en eiken deuren ruimden plaats voor glazen deuren. In de hal opent een heldere glazen deur op de woonkamer. Met op de deur een zwarte rechthoekige gracieuze greep die, in een variatie, terugkomt in de andere glazen deuren in het huis: in de dubbele glazen draaideur op de zolder (die nu dienst doet als ruime logeerplek voor de kleinkinderen) en op de heldere glazen schuifdeur tussen de slaap- en badkamer. Deze schuifdeur heeft niet alleen een ethetische, maar ook een ruimtelijke functie. Gesloten zorgt ze voor privacy in de badkamer. Open zorgt ze voor ademruimte: slaapkamer en badkamer zijn dan één groot geheel. 

Pglas - Getuigenis - 100% plezant

Alle glazen deuren trekken licht binnen in de verschillende vertrekken. “Het glas komt mooi tot z’n recht hier binnen”, vindt Jef. “Ook de tint van het glas viel heel goed mee. Dat is toch altijd even spannend tot je het glas werkelijk geplaatst ziet.”

Gezuurd glas, maar stijlvol zoet

Pglas - Getuigenis - 100% plezant

De open keuken en woonkamer lopen mooi in elkaar over. In de keuken zorgt een spatwand in gezuurd glas, gelakt in RAL 9003, voor een lichte en stijlvolle sfeer. “Met de verwerking van de stopcontacten erin was dit echt wel precisiewerk”, vertelt Jef. “Straf hoe Pglas dit van de eerste keer juist geplaatst heeft.”

Ditzelfde gezuurde glas verrast ook in de inloopdouche. Eenvoudig, stijlvol en tegelijk dat tikkeltje warmte. Met kranen en knoppen keurig erin verwerkt.

Verbouwingen en verrassingen

“We zijn supercontent van Pglas”, zeggen Jef en Erna zonder verpinken. “Bij verbouwingen loeren sowies verrassingen om de hoek. En die hebben de mannen van Pglas goed opgelost. De douchedeur in de kleine badkamer aan de zolder is daarvan een mooi voorbeeld. Geen simpele klus omdat het dak schuin loopt. Millimeterwerk. Pglas heeft dit keurig gefikst.”

Pglas - Getuigenis - 100% plezant

Vlot

Was het plezant thuiskomen na de werken door Pglas? “100% leuk”, blikt Jef terug. “Qua planning verliep alles zoals afgesproken. Vanaf het eerste contact was de sfeer gemoedelijk en amicaal.” Erna voegt haastig toe: “En de mannen hebben het huis netjes achtergelaten. Dat viel op. Ik durf Pglas aan te raden aan iedereen. Heb ik trouwens al gedaan”, lacht ze. “De opmerkingen die we hadden, heeft Pglas correct opgelost. Hoe ze mee naar oplossingen zoeken, is een groot pluspunt.”

Pglas - Getuigenis - 100% plezant

Foto’s: Kristien Mertens

Inspiratie opdoen voor glas in jouw interieur?

Welkom in onze showroom in Tielen. We helpen je graag je glazen dromen te realiseren.

Of stel je vraag hier.

👉 De mogelijkheden van glas eerst met eigen ogen zien? Dat kan! Reserveer hier je afspraak voor een bezoek aan onze showroom. We helpen je met plezier.