Glazen schuifwand met vakantiegevoel

(Onder deze foto’s ontdek je het verhaal van Kristof en Ann.)

“Een continu vakantiegevoel.”

Aan het woord zijn Kristof en Ann, de sympathieke eigenaars van dit mooie bijgebouw in hun tuin in Tielen. Met deze constructie genieten het koppel en hun twee jonge zonen nog meer van ‘buiten’. De glazen schuifwand langs 2 kanten speelt hier een hoofdrol. “Door de wand open of toe te schuiven, is het hier het gros van het jaar aangenaam toeven.”

Het idee om achteraan in hun tuin een overdekt terras te maken, borrelde op omdat het terras aan hun huis kort na de middag in de schaduw ligt. “We zijn heel graag buiten”, vertelt Ann. “Maar zonder zon is het soms frisjes. En achteraan in de tuin hebben we wel zon.”

Beschermd tegen de wind

De overdekte zitplaats evolueerde naar een stijlvolle en praktisch ingerichte plek die je ook aan de zijkanten kan afsluiten met de glazen schuifwanden. “Eerst dachten we eraan om de zijkanten af te sluiten met screens. We wilden graag beschermd zitten tegen de wind. En ’s nachts toch ook een beetje kunnen afsluiten voor de vele poezen die hier in onze buurt rondlopen’, blikt het koppel terug. “Tot we op Pinterest geïnspireerd werden door glazen wanden.”

Kristof en Ann trokken met hun plannen naar Pglas. “En zaakvoerder Peter kwam met nog hele andere ideeën”, glimlacht Ann. “Niet alleen stelde hij voor om de voorziene draagpaal in het midden van het gebouw weg te halen. Ook legde hij ons de mogelijkheid uit om het glas weg te kunnen schuiven.” Met als resultaat een strak ogend tuingebouw dat je met de glazen schuifwand zo open kan maken als je wil.

Voor de technische liefhebbers:

De glazen schuifwand aan de voorkant telt acht panelen (goed voor 7 m glaspartij in de lengte), die aan de zijkant vier (goed voor 4 m glas in de lengte).

Het glas is helder en gehard, 10 mm dik.

De panelen zijn gemonteerd op rails en kan je allemaal apart los schuiven. “Handig bij het poetsen”, weet Ann. De rail van de zijwand van het tuingebouw is verlengd, waardoor die volledig weg kan schuiven achter de muur. De antracietgrijze aluminium profielen matchen met die van het huis.

“Wat zijn we blij dat we deze beslissing hebben genomen”, vertellen Kristof en Ann. “Nu we veel thuiswerken, zit je veel in dezelfde omgeving. ’s Avonds trekken we naar de andere kant van de tuin. Om samen rustig te aperitieven en te koken (in de moderne mini-keuken). En wat leuk is: alle werk dat binnen ligt te wachten, zien we dan even niet.” En andersom ook. Want voortaan vinden coronaveilige afspraakjes met familie of vrienden plaats in dit tuingebouw.

Een feestje? Zeker!

Kristof: “In België zijn we niet altijd zeker van het weer. Kunnen we het verjaardagfeestje wel buiten doen? Maar die onzekerheid speelt nu niet meer. We weten dat we overdekt kunnen zitten. Is het mooi weer, dan schuiven we de wanden helemaal open. Is het frisser of veel wind, dan schuiven we de wanden toe naargelang de temperatuur. Wat zeker is: blijven zitten kunnen we sowieso.”

Het warme Afromosia-hout contrasteert mooi met het glas en het open karakter. Het is voelbaar genieten van buiten en van binnen. “Het zicht is één ding”, beaamt Kristof. “Maar je voelt ook dat je echt buiten zit: je hoort de vogels en voelt wat wind. En da’s plezant.” En dat vinden ook de jongens. “Onze zonen spelen graag buiten. Maar als we zelf ook hier in de tuin zitten, spelen ze nog meer buiten”, zegt Ann. “Ja, we hebben hier continu een vakantiegevoel. Vanaf de eerste lentedagen tot het begin van de winter.”

Dat stapje verder

Om deze droom te realiseren, koos het gezin bewust voor Pglas. “Eerder plaatste Pglas binnen bij ons 2 glazen deuren, een spatwand en een douchedeur. Omdat we hiervan content waren, was de keuze evident. Een absolute meerwaarde is dan ook de meedenkende reflex van Peter van Pglas. Hij ging een stapje verder door mee na te denken hoe de uitwerking nog beter kon. Zowel wat betreft het idee van de schuifwanden als op het technische vlak. Denk maar aan de opbouw van de vloer en de afwatering. Ook het overleg met de architect en de aannemer verliep constructief.”

Kristof en Ann: “We zijn content! De communicatie liep vlot. Pglas heeft de schuifwanden heel proper geplaatst. Perfect afgewerkt. Alles opgeruimd, netjes.”

Dikke merci voor jullie verhaal, Kristof en Ann. Genieten maar!

Ook plannen voor een glazen schuifwand buiten?

En kom de mogelijkheden ontdekken in onze showroom in Tielen.

Met plezier bekijken we je plannen of wensen.

Weet je wat je wil?

En geniet straks, net zoals Ann en Kristof, nog meer van je buiten.

👉 De mogelijkheden van glas eerst met eigen ogen zien? Dat kan! Reserveer hier je afspraak voor een bezoek aan onze showroom. We helpen je met plezier.

Welkom in onze showroom.

Liever eerst een glazen schuifwand met eigen ogen zien en beleven? 

arrow