Pglas bouwt vol vertrouwen verder aan de toekomst

Persbericht

Na 16 jaar keihard en met veel plezier werken geven oprichters Peter Van Bouwel en Ruth Renders het schitterende Pglas vol vertrouwen over aan medewerker Mats Vos en zijn partner Goele Slegers. Voor Mats is de overname van het interieurglasbedrijf een droom en tegelijk een logische keuze. “We willen absoluut het DNA van Pglas behouden: de manier van groeien en werken. Uitdagingen blijven opzoeken om er technisch beter van te worden.”

Pglas bouwt verder aan de toekomst

Wie in de Kempen interieurglas zegt, denkt aan Pglas. Door de jaren heen is de glasplaatser uitgegroeid tot een prominente speler op de markt van interieurglas en intussen ook outdoor-glasprojecten. Gewaardeerd voor de zeer precieze en netjes afgewerkte plaatsing, wat de samenwerking zo plezant maakt. De absolute knappe verdienste van Peter en Ruth.

P-familie

Het koppel stampte in 2007 Pglas uit de grond. “Met de insteek ‘één deur per week is goed’”, blikt Ruth terug. “Je groeit in een bedrijf, het neemt je elke dag mee, altijd een stapje verder. Het wordt groter en groter en telkens kom je dingen tegen om aan te pakken. Stilstaan is niet aan de orde. En dan merk je plots dat mensen Pglas beginnen kennen. En dat is heel plezant. Ja, wij zijn fier, ons personeel is fier. We zijn gegroeid naar een P-familie en dat is onze sterkte.”

Geoliede machine

Al in 2008 werd Pglas door de Confederatie Bouw uitgeroepen als Jonge Vlaamse Aannemer van het jaar. Een mijlpaal was de opening van de nieuwe showroom in de bedrijvenzone Kemelbeek in Tielen in 2017. De voorbije jaren zette Pglas fors in op het creëren van structuur in alle facetten van de bedrijfsvoering. De basis van een plezante geoliede machine. Met begin dit jaar een bekroning met 2 Gouden Bakstenen (Werkgever en Digitale onderneming) van Bouwunie als gevolg.

Vandaag plaatst Pglas meer dan 2 000 glazen producten per jaar. Met 9 glasplaatsers en 7 mensen op kantoor. Een bedrijf dat de authenticiteit van de oprichters uitstraalt: plezant, met goesting in werk, met oog voor de toekomst.

Pyjama op zondag

“Stilaan denk je na over de toekomst”, vertelt Ruth. “Peter en ik hebben jarenlang keihard gewerkt, ook op zondagen in onze pyjama met een glaasje champagne erbij (glimlacht). Tijd nu voor meer privé en minder Pglas. We hebben geen kinderen en zijn er ons heel goed van bewust dat we nú moeten genieten.”

Een overname door een grote speler is niet wat Peter en Ruth voor ogen hebben. “Omdat we het belangrijk vinden dat Pglas blijft zoals het nu is. Geen onpersoonlijke aanpak.” En zo polste het ondernemerskoppel intern bij hun eigen technisch adviseur Mats Vos of hij interesse had. “Mats kent de firma, onze medewerkers. Met hem zijn we zeker dat hij Pglas verder op weg neemt op een positieve manier.”

Mats en partner Goele grijpen deze kans met beide handen. “Ik heb er altijd van gedroomd om zelf iets te beginnen”, zegt Mats die na meer dan 4 jaar als technisch adviseur van Pglas thuis is in het bedrijf. “Glas is een boeiend product en ons team werkt heel goed samen. Loopt er toch iets mis, dan lossen we het op. Nee, bij Pglas zijn we niet bang van uitdagingen.”

Groot vakmanschap

Brengt ons bij de uitdagingen voor de nieuwe bestuurders. “Op korte termijn zullen Peter en Ruth minder aanwezig zijn. Hun taken zullen we moeten herverdelen, zowel bij onze plaatsers als op kantoor. Op langere termijn willen we op dezelfde manier blijven groeien. De manier waarop is het allerbelangrijkste: met behoud van de huidige werkwijze, leren van en dingen vragen aan elkaar, samenwerken. Net zoals nu: iedereen op de juiste plek en laten doen wat hij of zij graag en goed doet. Trends blijven we volgen, uitdagingen blijven we opzoeken. Voluit gaan voor het groot houden van ons vakmanschap en een technische vooruitgang waarvan we beter worden.”

Peter en Ruth nemen nog 3 tot 5 jaar mee de leiding van Pglas. “We zijn gewoon om continu en hard te werken. Plots helemaal stoppen, is geen optie”, lacht Ruth. “Nee, stilzitten is niks voor ons. We hebben uitdagingen nodig als mens en koppel. Doen zich nieuwe kansen voor en het buikgevoel zit goed, dan zullen we daarvoor gaan.”

👉 De mogelijkheden van glas eerst met eigen ogen zien? Dat kan! Reserveer hier je afspraak voor een bezoek aan onze showroom. We helpen je met plezier.