Je partner zien stralen onder de douche?

In dit blogbericht ontdek je 7 tips om je glazen douchewand of douchedeur proper te houden.

Want vervelende kalkaanslag kan je missen als kiespijn.

7 tips om je glazen douchewand te laten schitteren

 1. Gebruik na elke douchebeurt een aftrekkertje om de grote druppels te verwijderen. Toegegeven, dit vraagt wat discipline. Maar het resultaat loont.
 2. Geef je glazen douchedeur of -wand wekelijks een schoonmaakbeurt:
  • Helder en gezuurd of mat glas: maak het glas nat met lauw water en een scheutje afwasmiddel (eventueel ook met een beetje azijn erin). Werk van onder naar boven. Zo kan het sop onderaan langer inwerken. Want vaak is je glas onderaan het vuilst.
   Verwijder het sop daarna onmiddellijk met een trekker. Zo voorkom je strepen. Start van boven. Werk niet verticaal of horizontaal, maar maak ‘bergjes’ of boogjes.
  • gezandstraald glas (met tekening of ruwer oppervlak): gebruik lauw water om het glas nat te maken. Geen zeep. Maak nat met een zacht schuursponsje.
   Met een aftrekker verwijder je het nat. Werk van boven naar beneden.
 3. De kracht van een goede aftrekker: gebruik een trekker met goeie rubber. Met een trekker met een lange steel bereik je makkelijk elk plekje en hoekje van je glazen douchedeur. Bye bye strepen.
 4. Toch nog strepen? Een oude krant brengt heil. Maak een prop en wrijf ermee over je glas.
 5. Staat de zon op je glas? Dan heb je een reden om je poetsgerief even op te bergen. Wacht tot de zon niet meer volle bak op je glas staat. Want de zon zorgt ervoor dat je glas heel snel droogt. Met het risico dat er strepen ontstaan.
 6. Garantie op een vlekkeloos resultaat? Dan is ons reinigingsproduct Poets je oplossing. Bestel Poets voor maar 5 euro.
 7. niet. Jawel. Zet een muziekje op en breng de lente naar je badkamer. Je glas straalt. Zalig, toch?

Is je badkamer aan een grondigere opknapbeurt toe?

Ontdek de mogelijkheden voor een strakke douchewand en douchedeur. We helpen je graag om je te laten genieten van je badkamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

👉 De mogelijkheden van glas eerst met eigen ogen zien? Dat kan! Reserveer hier je afspraak voor een bezoek aan onze showroom. We helpen je met plezier.