Naar inhoud

Klantenscore: 9.3 / 10 op basis van 317 beoordelingen

Soorten Glas

Kies je glas op basis van wat je nodig hebt:


Pglas plaatst altijd veiligheidsglas. Dat maakt al onze producten uiterst veilig.

pglas veilig glas

Helder glas

Helder glas is ideaal voor wie ruimtegevoel wil creëren.

Mat of gezuurd glas

Heb je meer privacy nodig? Dan is een mat of gezuurde glas de oplossing bij uitstek. Ook wel melkglas genoemd. Gezuurd glas is niet meer transparant, maar laat nog wel veel licht door.

Gezandstraald glas

Helder glas met een zandstraaltekening op. Zo bepaal je zelf de verhouding transparant versus niet-transparant. Laat niet-transparant glas minder licht door? Nee, hoor. Het licht wordt anders verdeeld over de ruimte. Bij elke stijl hoort een verrassende lichtinval.
Een creatief idee? Motieven, tekeningen van eigen hand of logo’s  op je glazen deur, douchewand,… We helpen je graag bij het brainstormproces.
Een unieke deur op jouw maat.

Laat je inspireren door deze zandstraalmotieven.

Gehard en/of gelaagd glas

Gehard glas: een thermische behandeling van het glas maakt dat het 5 keer sterker wordt dan klassiek floatglas en dat het bijna onbreekbaar wordt. Dit soort glas gebruiken we sowieso voor onze glazen deuren, spatwanden, douchewanden,…Mocht het glas toch onverhoopt breken, dan valt het uiteen in duizenden kleine, onscherpe stukjes. Onze glazen deuren zijn veilig voor de kleinste kinderhanden.
Gelaagd glas voldoet aan de strenge voorwaarden van doorvalbeveiliging. Dit beschermingsglas bestaat uit twee of meerdere samengevoegde glasbladen met daartussen een folie. In geval van breuk, houdt de folie de glasstukjes tegen. Dat maakt dat onze creaties uiterst sterk en solide zijn. Gelaagd glas gebruiken we voor balustrades, vloeren, douchewanden.

Gekleurd glas

Flirten met kleur in je interieur? Colorglas of gelakt glas is verkrijgbaar in alle RAL-kleuren, NCS-kleuren. Pglas helpt je graag om de juiste keuze te maken. Om je interieur díe uitstraling te geven die het verdient.
Gelaagd glas kan een gekleurde folie hebben.  Dit glas is niet gelakt (geschilderd).

Welke glasoplossing is de beste voor jou?

Contacteer Pglas. Wij adviseren je graag.

Vragen over glas in jouw interieurproject?

We helpen je met plezier.

Contacteer ons x